Lahjoitamme puolet Pride-tuotosta kesäkuussa LGBTIAQ+-yhdistyksille

Sateenkaarikauppa on queer-omisteinen yritys, joka toimii sateenkaariyhteisön asialla ympäri vuoden. Myös Pride-kuukauden lähestyessä teemme lupauksen hyödyttää yhteisöä lahjoittamalla puolet Pride-tuotteista saamastamme tuotostamme sateenkaareville yhdistyksille ja yhteisöille.

Yksi keskeisimpiä tavoitteitamme Sateenkaarikaupan perustamisesta asti on ollut tuottaa hyvinvointia LGBTIAQ+-yhteisöön. Tämä näkyy toiminnassamme monilla erilaisilla tavoilla:

  • Toimimme läpi vuoden yhteistyössä sateenkaarioikeuksia ajavien yhdistysten ja yhteisöjen kanssa. Lahjoitamme, sponsoroimme ja tarjoamme jäsenetuja yhdistyksille, jotka työskentelevät sateenkaarioikeuksien toteutumisen eteen tai luovat turvallisempia tiloja sateenkaari-ihmisten käyttöön. Lahjoitamme myös transtuotteita, kuten bindereitä muun muassa Trans ry:n kautta niitä tarvitseville henkilöille.
  • Laitamme tuotevalikoimassamme etusijalle queer- ja poc-omisteiset pienyritykset ja -tuottajat, jotka noudattavat eettisiä periaatteita, työllistävät sateenkaari-ihmisiä ja huomioivat sateenkaariyhteisön tarpeet.
  • Näemme myös ydintoimintamme itsessään lisäävän sateenkaariyhteisön hyvinvointia tarjotessamme sateenkaari-ihmisille kaupan, jossa sateenkaarevat tarpeet laitetaan etusijalle.

Ostaessasi Pride-tuotteesi Sateenkaarikaupasta varmistat, että:

  • Tuet queer-omisteista pienyritystä ja sateenkaarityöllisyyttä
  • Rahasi menevät queer-yhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen
  • Vahvistat sateenkaariyhteisön sisäistä yhteistyötä 

Mitkä tuotteet ovat osa lahjoituskampanjaa?

Lahjoituskampanjaan kuuluvat kaikki tuotteet, jotka ovat kategoriassa Sateenkaari- ja pride-tuotteet.

Mille järjestöille teette lahjoituksia ja koska?

Ilmoitamme kesän aikana tarkemmin, mille järjestöille teemme lahjoituksia, ja kuinka suuria summat ovat. Summa määräytyy myyntituoton mukaan. Todennäköisesti ainakin ympärivuotiset yhteistyökumppanimme tulevat olemaan lahjoituskohteiden joukossa. 

Miksei kaikki valikoimanne tuotteet?

Yksi keskeisimmistä toiveista asiakkaidemme keskuudessa on mahdollisuus päästä sovittamaan ja kokeilemaan paikan päälle transtuotteita, kuten bindereitä. Toinen keskeinen toive liittyy usein valikoiman laajentamiseen. Olemme pienyritys, jonka taustalla pyörii muutaman ihmisen joukko, eikä takanamme ole esimerkiksi isoja rahoittajia. Varat valikoiman laajentamiseen ja tilojen hankkimiseen kerätään myynneistä saaduilla tuotoilla.

Mihin se toiset 50% sitten menee?

Toinen puolisko Pride-tuotosta menee kauppamme toiminnan kehittämiseen sekä juokseviin kuluihin, kuten pakkausmateriaaleihin, tiloihin, ohjelmistoihin ja kalusteisiin, joita toimintamme pyörittäminen vaatii. Jokainen sentti käytetään tavalla tai toisella tarkoituksiin, jotka edistävät queer-yhteisön hyvinvointia.

Ihanaa Pride-kuukautta, rakkaat asiakkaamme, ja kiitos kun olette tukeneet Sateenkaarikaupan nyt jo kolmivuotista taivalta!

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit