Packereiden peruskurssi – asiaa penisproteeseista

Penis, pippeli, kikkeli, muna, veijari, vehje... Rakkaalla pikkuveitikalla on monta nimeä. Myös kaupasta ostettu pippeli on hyvä ja kelvollinen! Oletko valmis packereiden peruskurssiin?

Sepalus auki ja vehkeet tiskiin!


Packing eli packaaminen, tai suomalaisittain "päkkääminen" tarkoittaa erilaisten penisproteesien käyttöä. Packing on etenkin monelle transmiehelle ja muunsukupuoliselle tärkeä tapa lievittää dysforiaa, vahvistaa sukupuolieuforiaa ja tulla nähdyksi sukupuolensa edustajana jokapäiväisessä elämässä. Packereita on joka lähtöön ja niiden ulkonäkö ja funktionaalisuus kehittyy jatkuvasti. Edullisimmat packerit löytää kympillä-parilla (tai valmistaa itse esimerkiksi sukasta), hienoimmat käsin muotoillut ja maalatut versiot voivat maksaa jopa satoja euroja.

Vaikka packer onkin peniksen muotoinen, se ei silti lähtökohtaisesti ole seksiväline. Packer soveltuu siis myös esimerkiksi transnuorelle, ja monen valmistajan valikoimasta löytyykin myös nuorille suunnattuja pienempiä kokoja. Suurin osa packereista esittää nimenomaan lepotilassa olevaa penistä. Toki myös seksuaaliseen kanssakäymiseen ja masturbointiin tarkoitettuja proteeseja on olemassa.

Kaikki transmiehet eivät käytä packeria, tai käyttävät sitä vain tietyissä tilanteissa, eivätkä kaikki packeria käyttävät ole miehiä. Packer voi olla osa moninaista sukupuolen ilmaisua. Tärkeintä on, että itsellä on mukava olla!

Käymme tässä artikkelissa läpi packereiden ominaisuuksia. Tämän oppaan luettuasi osaat toivottavasti valita omiin mieltymyksiin ja tarpeisiin sopivan proteesin.


Väri, koko ja muoto – mistä löydän omani?

Packeria valitessa kannattaa ensimmäiseksi pohtia, minkä näköinen proteesi tuntuu omimmalta. Vaihtoehdoista löytyy esimerkiksi ympärileikattuja tai esinahallisia versioita, pienempiä ja isompia malleja, sekä erilaisten ihonsävyjen lisäksi myös erilaisia herkullisia karkkivärejä.

Esimerkiksi monet muunsukupuoliset, jotka tykkäävät packerin tuntumasta housuissa, mutteivät halua realistista proteesia valitsevat mieluummin vaikkapa kultaisen tai purppuranvärisen packerin. Ihonsävyistä packeria valitessa hyvänä nyrkkisääntönä pidetään yleensä omaa ihonsävyä astetta tummempaa proteesia, sillä genitaalialueen iho on tavallisesti hieman voimakkaammin pigmentoitunutta kuin muu keho.

Ihonsävyjen määrä vaihtelee valmistajan ja hintatason mukaan – perusvärejä edullisemmissa packereissa on usein 3-4, mutta etenkin mentäessä hinnassa ylöspäin voi värivalikoima olla jopa toista kymmentä erilaista vaihtoehtoa tai jopa kustomoituja värisekoituksia omien mieltymysten mukaan.

Kokoa valitessa kannattaa pohtia, kuinka paljon täytettä toivoo pöksyihin. Isoimmat packerit voivat etenkin pienikokoisen tai hoikan yllä olla huomiotaherättävän suuria. Vaikka packer tuntuisi kädessä pieneltä, tuo se yleensä housuihin kuitenkin "kokoansa enemmän" täytettä.

Myös kivesten suhteen on vaihtelua. Osassa malleista kivekset ovat realistisempia – hintavammissa malleissa nähdään nykyään ns. 3D-kiveksiä, joissa kivespussin sisällä on erilliset kelluvat kivesproteesit. Osaan malleista on saatavilla erillinen kivesosa, ja osassa kivekset on jätetty pelkistetyiksi.

Emisilin valikoimassa on jopa 16 erilaista ihonsävyä


Materiaali – eli mistä on penisproteesit tehty

Me Sateenkaarikaupalla suosittelemme aina ensisijaisesti lääketieteellisestä silikonista valmistettujen packereiden käyttöä. Packereita valmistetaan myös muista materiaaleista, kuten esimerkiksi ns. Cyberskinistä, mutta näiden materiaalien turvallisuutta ei välttämättä ole varmistettu. Ne myös likaantuvat, keräävät nukkaa, tahmaantuvat ja repeävät laadukasta silikonia helpommin. Siksi emme niitä myöskään valikoimaamme halua ottaa.

Lääketieteellinen silikoni on helppohoitoinen, ei-huokoinen, hypoallerginen ja hygieninen sekä ihoa vasten mukavan tuntuinen materiaali. Se on helppo pestä vedellä ja miedolla saippualla, eikä sitä tarvitse talkita pesujen välillä. Se ei hiosta eikä kerää bakteereja käytössä. Silikoni on myös juuri sopivan "pehmeän jämäkkä" penisproteesin materiaaliksi, antaen luonnollisen tuntuman ja pullotuksen, mukavuudesta tinkimättä. Silikonisen packerin voi myös steriloida keittämällä!


STP – kun luonto kutsuu

Peruspackereiden lisäksi proteeseja valmistetaan myös erilaisilla lisäominaisuuksilla. Olet ehkä huomannut erilaisia erikoistermejä packereiden nimissä – kuten esimerkiksi mystinen akronyymi "STP". Puhutaanpa hieman siitä!

STP eli Stand-To-Pee, suoraan käännettynä seisomapissalaite, on nimensä mukaisesti virtsaamiseen soveltuva proteesi. Useimmissa STP-laitteissa on kivesten kohdalla kuppi, "rakko", joka asetetaan virtsatessa haaroväliä vasten, ja josta neste sitten valuu peniksen vartta pitkin ulos terskan päässä olevasta reiästä, aivan kuten peniksissä yleensäkin. STP:n käyttö saattaa vaatia aluksi hieman harjoittelua, mutta hetken harjoittelun jälkeen pissaaminen sujuu kuin – heh – vettä vaan. Pissaamisen ohella monet STP-laitteet soveltuvat myös tavallisena packerina käytettäväksi.

STP-laitteisiin voidaan lukea myös ns. meta-packerit eli metoidioplastian käyneille henkilöille tarkoitetut proteesit. Mikäli leikkauksen yhteydessä on tehty virtsaputken pidennys, voi tällaisen meta-packerin kanssa myös pissata seisten. Henkilöt, joille ei näitä kirurgisia toimenpiteitä ole tehty, eivät voi käyttää meta-packereita pissaamiseen.

STP-laitteita löytyy myös muotoilultaan yksinkertaisina kouruina, eli hyödyistä nauttiakseen ei välttämättä tarvitse kantaa peniksen muotoista laitetta matkassaan. Ne soveltuvatkin loistavasti esim. vara-STP:ksi, tai ihmisille, jotka eivät koe tarvetta penikselle.


Mutta entäs ne petipuuhat?

Vaikka suurin osa packereista ei ole tarkoitettu seksiin, on toki myös tämä peniksen funktio muistettu tuotekehityksessä. Osa packereista on suunniteltu varta vasten seksiin, osa muuttuu seksi-yhteensopiviksi erillisellä erektiosauvalla. Erityisesti seksiin tarkoitettuja packereita saatetaan kutsua mm. play-packereiksi tai strokereiksi riippuen tarkemmasta käyttötavasta.

Play-packerilla tarkoitetaan yleensä erektiossa seisovaa proteesia, joka mahdollistaa penetratiivisen seksin. Play-packer voi olla samanaikaisesti dildo, tai se voi olla realistisempi erektioproteesi. Play-packerissa voi olla myös ns. pleasure slide, joka tuo nautintoa kantajalleen. Tällaisia lisäosia voi myös liittää play-packeriin, jos sitä ei packerista sisäänrakennettuna löydy.

Stroker puolestaan viittaa sukupuolikokemusta vahvistavaan, usein peniksen muotoiseen välineeseen, jolla luodaan suktio omaa genitaalialuetta vasten, ja joka sopii erityisesti käsillä hyväilemiseen. Strokerin kohdalla on tärkeä huomioida, että suurin osa niistä on suunniteltu ensisijaisesti ihmisille, joilla on aiempaa genitaalialueen kasvua testosteronihoidon vaikutuksesta. Muilla strokereiden suktio ei välttämättä toimi odotetusti, mutta sukupuolikokemusta vahvistava vaikutus voi silti tarjota merkittävää apua sukupuolidysforian kanssa elämiseen. Strokereita ei yleensä voi käyttää penetratiiviseen seksiin.

Myös osa STP-laitteista saattaa soveltua seksiin – erektiosauvalla varustetut penetraatioon, ja ilman sauvaa voi STP-laitetta käyttää suuseksiin muodostamalla suktio omaa intiimialuetta vasten. Tähän hommaan etenkin ns. "pienirakkoiset" proteesit sopivat mainiosti.

Vaikka play-packerilla ja strap-on dildolla on yhtymäkohtia, eivät ne kuitenkaan ole täysin sama asia. Play-packerit on yleensä suunniteltu niin, että ne voidaan pukea jo ennen seksiä vaatteiden alle, jolloin ne toimivat myös tavallisena packerina. Erektio-ominaisuus saattaa olla suunniteltu niin, että proteesin pään voi kääntää vartalon suuntaisesti, jolloin se ei pullota kiusallisesti ja näkyvästi ennen h-hetkeä. Yleisesti ottaen play-packerit myös muistuttavat enemmän realistista penistä kuin strap-on dildot, joskin poikkeuksia etenkin värityksen suhteen löytyy. Play-packereissa voi olla myös erityisominaisuuksia, kuten ejakulaatiosäiliö, ja monista malleista löytyy myös kivekset.

Strokerilla tarkoitetaan erityisesti transmiehille ja transmaskuliineille tarkoitettuja masturbointiin soveltuvia proteeseja. Proteesi imeytyy omaan anatomiaan suktion avulla, ja mahdollistaa sukupuolikokemusta vahvistavan itsetyydytyksen. Myös partneri voi hyväillä henkilöä strokerin avulla. Useimmat strokerit vaativat optimaalisesti toimiakseen testosteronin tuomaa alapääkasvua, mutta monille pelkästään omien kehonosien hierominen oikealta näyttävään ja tuntuvaan vehkeeseen tuo helpotusta sukupuoliristiriitaan.

NYTC Jack 2-in-1 stroker sukupuolta vahvistavaan masturbointiin


No niin! Nyt olemme käyneet tärkeimmät packereita koskevat perusasiat läpi. Seuraaville kurssikerroille jää vielä erilaisiin packer-välineisiin, kuten pusseihin ja remmeihin perehtyminen. Siihen asti, pitäkää pippelit hyvässä tallessa!

Katso packer-valikoimamme täältä!

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit