Sträppärihommat haltuun! Lyhyt opas strap-on leikkeihin

Parin viime vuoden aikana "pegging" on ollut paljon puhuttu trendi heteropariskuntienkin keskuudessa, mutta queer-seksiin sträppärit ovat kuuluneet jo pitkään. Strap-on eli dildovaljaat ovat ikiaikainen keksintö, josta on arkeologisia viitteitä tuhansien vuosien takaa. Jokainen meistä kuitenkin aloittaa jostain – kokosimme lyhyen oppaan sträppärileikeistä kiinnostuneelle.

Valitse välineet tarpeiden ja mieltymysten mukaan

Markkinoilla vilisee paljon erilaisia dildoja ja valjaita. Valitessa valjaita ja dildoja kannattaa miettiä omaa ja kumppanin/kumppanien tarpeita. 

Dildoja on eri materiaaleissa, ko'oissa ja muodoissa. On taipuisia, realistisia, ei-esittäviä, kaksipuolisia ja ejakuloivia dildoja ja niin edespäin. Jos penetroitava osapuoli ei ole ennestään kokenut asiassa, ei kannata lähteä liikkeelle isoimmasta mörssäristä, vaan pienestä tai keskikokoisesta vehkeestä. 

Osalle on tärkeää, että dildo näyttää realistiselta penikseltä ja osa taas haluaa nimenomaan sellaisen dildon, joka muistuttaa mahdollisimman vähän penistä. Jokaiseen makuun löytyy onneksi valikoimaa!

Strap-on dildossa olisi hyvä olla riittävän leveä pohja, jotta se pysyy tukevasti kiinni valjaissa. Leveä pohja tekee dildosta myös anaaliturvallisen. Jos pohja ei ole riittävän leveä, on onneksi olemassa myös lisävarusteita, jotka tuovat tukea dildolle.

Valjaissakin on eroja. Niitä on erilaisia aina pikkuisista remmeistä peittävämpiin boksereihin. Valjaissa saattaa olla esimerkiksi kaksi rengasta, vaihdettava rengas, tasku luotivibraattorille tai muita erityisiä ominaisuuksia.

Jos haluat panostaa asiaan, niin välineitähän voi hankkia juuri niin monta kuin haluaa. Se onkin sträppärien yksi iso plussapuoli: meisseliä voi vaihdella fiiliksen mukaan!

Monissa harnesseissa on reippaasti säätövaraa, joten samat valjaat sopivat vaikka keho muuttuisi ajan myötä.
Strap-On-Me Desirous Harness 44,90€

Huomioi myös kantajan nautinto

Dildoissa voi olla myös kantajaa varten suunniteltuja nautinto-ominaisuuksia, kuten insertoitava pää tai nautintoa tuova muotoilu pohjassa. 

Kiihotinpehmustimia on olemassa myös erikseen. Niiden juomutus ja kuviointi tuottaa kantajalle lisätuntemuksia toimien samalla puskurina kantajan häpyluun ja dildon pohjan välissä. Erityisesti herkästi mustelmia saavien tai herkkähäpyisten henkilöiden kannattaa pohtia tällaisen pehmusteen hankkimista dildon lisäksi.

Tämä kombo on kiva molemmille. NYTC Shilo-dildo taipuu kehon liikkeiden mukana ja Bumpher-kiihotinpehmuste tuo nautintoa kantajalle.
NYTC Shilo taivuteltava dildo 149€
Bumpher strap-on kiihotin/pehmuste 39,90€

Varmistu laadusta

Varmista, että välineesi ovat laadukkaita ja turvallisista materiaaleista valmistettu. Laadulla todellakin on väliä tässä asiassa! Mikä olisi kurjempaa, kuin huonolaatuinen meisseli repsottavissa valjaissa? 

Laatu ei kuitenkaan välttämättä tarkoita ökykalliita hintoja, vaan edullisemmastakin hintaluokasta voi löytää hyvälaatuisia välineitä.

Suosittelemme aina silikonisia dildoja mieluummin kuin esim. TPR:stä, PVC:stä tai sekoitemuoveista (FantaSkin, CyberSkin, RealSkin jne.) valmistettuja välineitä. 

Silikoni on laadultaan paras, sillä sen muokkaaminen ei vaadi myrkyllisiä ftalaatteja valmistusprosessissa ja se on myös ei-huokoinen, joten materiaalin sisään ei pääse koteloitumaan bakteereja ja mikrobeja. Monet silikonilelut kestävät myös keittämisen, joten ne on helppo steriloida kotikonstein kiehuvalla vedellä. Silikoniset välineet voi myös pestä tiskikoneessa.

Harjoittele etukäteen

Sträppärin käyttöä voi harjoitella etukäteen. Kannattaa muun muassa opetella pukemaan harness, jotta tositilanteessa ei tarvitse ihmetellä, mikä remmi menee mistäkin. Remmit voi säätää itselle sopivaksi samalla. Kannattaa myös testata, että dildo varmasti mahtuu renkaaseen ja pysyy valjaissa tukevasti paikoillaan.

Sträppärin pukeminen ensimmäistä kertaa voi olla myös henkisesti voimakas kokemus. Siihen voi liittyä niin positiivisia, negatiivisia kuin hämmentäviäkin tunteita. Se voi herättää kiihotusta, nolostusta, iloa, surua, voimautumista, euforiaa, dysforiaa tai uudenlaisia kokemuksia seksuaalisuudesta ja sukupuolesta. Anna itsellesi aikaa ja rauhaa käydä nämä tunteet läpi.

Lämmittely ja totuttelu on tärkeää

Fantasioissa seksi on spontaania, ja se sujuu täydellisesti alusta loppuun. Todellisuus voi kuitenkin olla toinen – etenkin uudenlaiset seksikokemukset vaativat riittävästi kommunikaatiota, harjoittelua ja totuttelua.

Ennen penetratiivista seksiä ja etenkin anaaliseksiä on tärkeää, että osapuolet ovat rentoutuneita ja kiihottuneita. Ei kannata syöksyä suin päin hommaan, sillä tässäkin asiassa hiljaa hyvää tulee. Sträppärin kantaja ei välttämättä tunne kunnolla, jos dildo työntyy vaikkapa väärässä kulmassa tai liian nopeasti sisään, joten senkin kannalta huolellinen virittäytyminen, toisen toiveille ja tarpeille herkistyminen, luottamus ja avoin kommunikaatio on olennaista.

Penetraatioon vasta tutustuvalle voi olla avuksi käyttää esimerkiksi dilaattoreita tai anustappeja ennen sträppäriin siirtymistä. Penetraatiosyvyyttä voi myös kasvattaa hiljalleen käyttämällä yhdyntäpuskuria, joka rajoittaa työntöjen syvyyttä. Puskurin kerroksia voi sitten vähentää omaan tahtiin.

Liukkaria! Ja vielä lisää liukkaria!

Koskaan ei voi korostaa liikaa liukuvoiteen tärkeyttä. Liukuvoide tekee yhdynnästä turvallisempaa ja mukavampaa, sillä se vähentää limakalvoihin kohdistuvaa kitkaa ja hankausta vähentäen hiertymien ja haavaumien riskiä. Liukkaria kannattaa myös lisätä tarvittaessa kesken aktia. Liukkariasettimilla voidetta saa levitettyä tasaisesti koko matkalta.

Tarkistathan aina, että käyttämäsi liukuvoide sopii dildon materiaalin kanssa käytettäväksi. Esimerkiksi silikonisten dildojen kanssa tulisi aina käyttää vain vesipohjaista liukkaria, sillä öljy- ja silikonipohjaiset voiteet voivat vahingoittaa lelun pintaa.

Dame Products Alu on aloe veraa sisältävä vesipohjainen liukuvoide, joka sopii kaikkien lelujen kanssa käytettäväksi.
Alu – aloe liukuvoide 17,90€

Muistithan suojauksen?

Myös lelujen kanssa voi olla aiheellista käyttää kondomia. Tarve korostuu erityisesti, jos välineet jaetaan useamman ihmisen kesken! Seksitaudit voivat levitä nimittäin myös dildon välityksellä.

Monet dildot ovat silikonisia, eikä niiden kanssa ole suositeltavaa käyttää valmiiksi liukastettuja kondomeja, sillä kondomin liukaste saattaa olla epäsopiva dildon materiaalin kanssa. Leluja varten on olemassa kuivakondomeja, joihin lisäät itse liukasteen.

KATSO KAIKKI STRAP-ON TUOTTEEMME TÄÄLTÄ!

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit