Uimabindereita, onko niitä? Tuotearviossa Danaën uimabinder

Kesä lähestyy ja aurinkoiset rannat ja virkistävät uima-altaat kutsuvat kansaa taas pulikoimaan lämpeneviin vesiin. Moni rintakehädysforiaa kokeva joutuu kuitenkin vaikean tilanteen eteen – mistä uimiseen sopiva binder?

Kesä lähestyy ja aurinkoiset rannat ja virkistävät uima-altaat kutsuvat kansaa taas pulikoimaan lämpeneviin vesiin. Moni rintakehädysforiaa kokeva joutuu kuitenkin vaikean tilanteen eteen – mistä uimiseen sopiva binder? Tavallisen binderin kangas ei ole suunniteltu kestämään allas- tai merivettä. Tiukkaa binderia ei myöskään suositella käytettäväksi fyysisesti raskaan suorituksen kuten uimisen aikana.

Tartuimme Sateenkaarikaupalla tuumasta toimeen ja päätimme kokeilla, miten uimabinderit toimivat. Alla Nooan kokemus Danaën Swimtop Binderista.

Arkistokuvatyyppi nauttii uiskentelusta kesän lämmössä – nauti sinäkin!

Hei, nimeni on Nooa ja sain Sateenkaarikaupasta kokeiluun Danaën uimabinderin.

Rintakehäni ei ole koskaan tuntunut minulle oikealta. Ensimmäisen binderin ostin käytettynä vuonna 2017 ja se mullisti elämäni täysin. Olin sitä aiemmin käyttänyt vain urheilurintsikoita, joilla en saanut yhtä hyvää tulosta. Kotoa poistuminen on paljon helpompaa, kun on binder päällä. Olen bindereiden avulla saanut rintakehädysforian aika hyvin kuriin, yksittäisiä huonoja päiviä lukuunottamatta. Olen huomannut että olen itsevarmempi kun rintakehäni on litteä.

Oikeastaan ainoa ongelmani bindauksen suhteen on ollut urheilu. Yleensä binder päällä ei urheilua suositella, joten olen käyttänyt urheilurintsikoita, mikä aiheuttaa rintakehädysforiaa. Onnekseni sain testiin tämän uimabinderin!

Laitoin binderin heti päälle kun se tuli postissa. Huomasin että binderin sai vedettyä päälle ihan yhtä helposti kuin normaalin binderin, eikä se rajoittanut liikkumista ollenkaan. Tuntuu napakalta ja hyvältä päällä. Kädentiet hieman ahtaat mikä aiheuttaa hankausta, mutta sen ansiosta rinnat ei vilku sivuista. Pääntie on pyöreän mallinen, sopivan korkea. Binder vastasi hyvin yleensä käyttämääni vaatekokoa, ja oli joustavan kankaan ansiosta mukava päällä. Kankaasta ei näy läpi, nännitkin pysyivät hyvin piilossa. Litistysteho on hyvä, joskaan joustavan kankaan takia ei ehkä ihan yhtä hyvä kuin tavallisissa bindereissa, mutta se oli toisaalta oletettavissa, sillä tämä päällä pitää pystyä uimaan – eli siis harrastamaan liikuntaa turvallisesti.

En ollut uinut vuosiin koska ajatuskin uimapuvussa uimisesta on ahdistanut liikaa. Myöskään muistot uimahalleista eivät rohkaisseet kokeilemaan. Pyysinkin hyvän ystäväni tuekseni uimaan.

Uimahallissa vedin binderin päälle ennen kun olin kastellut itseni, jotta saisin sen varmasti ja helposti päälle. En tiedä kuinka hankalaa märän binderin päälle vetäminen on, en ole ikinä kokeillut eikä sitä edes yleisesti suositella tehtäväksi. Suihkussa ollessani huomasin kuitenkin, että kastuessaan kangas antaa periksi enemmän, eli ahtaat kädentiet eivät olleet enää ongelma eikä kangas hangannut ihoa.

Uidessa kokeilin useita uintitekniikoita ja niistä jokainen onnistui aivan yhtä hyvin kuin tavallisen uimapuvun kanssa, eli käsien liike ei ollut missään vaiheessa rajoittunut. Rinnat pysyivät hyvin paikoillaan, eivätkä vilahdelleet missään välissä. Uimisen lomassa helmaa piti vetää toisinaan alemmas sen alkaessa hiljalleen nousemaan. Binder ei aiheuttanut missään vaiheessa oireita kuten huimausta, hengitysvaikeuksia, huonoa oloa tai kipua. Syvään hengittäminen onnistui ongelmitta.

Binder oli helppo ottaa pois päältä myös märkänä, ehkä helpompi ottaa pois kuin laittaa päälle. Painaumia ja hankaumia ei oikeastaan tullut kahden tunnin uimisen jälkeen, mikä oli yllättävää.

Olen hyvin tyytyväinen tähän Danaën uimabinderiin, ja sen ansiosta voin jatkossa käydä huoletta uimassa. Hinta tuntuu aluksi hieman korkealta, mutta uskon sen olevan hyvän uimabinderin suoman helpotuksen arvoista, ja binder on varmasti kestävä, varsinkin kun sitä pitää hyvin ja noudattaa pesuohjeita.

Katso uimabinderit ja muut uimiseen soveltuvat tuotteet täältä!

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit