Meistä

Sateenkaarikauppa on suomalainen pride- ja trans-tuotteisiin erikoistunut kauppa, sateenkaarityypeiltä sateenkaarityypeille. Sateenkaarikaupan taustalla on suomalainen perheyritys sekä joukko iloisia LGBTQ-ihmisiä.

Sateenkaarikauppa syntyi ideana jo Prideilla 2016 isän katsellessa Kaivopuistossa juhlivaa Pride-kansaa. Ajatus jäi hiljalleen kytemään perheen kesken. Eräänä alkukevään päivänä tuon isän jälkikasvu tuskaili transtuotteiden saatavuuden kanssa Suomessa, kun syntyi idea – voisiko Sateenkaarikauppa tarjota suomalaisille ennennäkemätöntä valikoimaa Pride- ja transtuotteita? Koko kevät paiskittiin töitä, ja Sateenkaarikauppa näki päivänvalon juuri sopivasti Pride-kuukautena avatessaan ovensa 1.6.2018.

Tänä päivänä maahantuomme lukuisia tuotemerkkejä ympäri maailman, kuten New York Toy Collective, Danaë, SpareParts HardWear, pStyle, Get Your Joey ja Emisil. Lisäksi valikoimamme kattaa liudan erilaisia identiteettejä kuvaavia Pride-tuotteita. Pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan painottamaan valikoimassamme vähemmistöomisteisia ja pieniä tuottajia sekä laadukasta käsityötä.

Meidän tärkein periaatteemme on tarjota itseilmaisun ja hyvinvoinnin välineitä niille, jotka usein unohdetaan valtavirran tarjonnassa. Haluamme tarjota laadukkaita pride- ja transtuotteita kaiken kokoisille, värisille ja ikäisille queer-ihmisille kaikenlaisista identiteeteistä ja suuntauksista. Keho- ja seksipositiivisuus ovat tärkeimmät teesimme, ja haluamme olla levittämässä niiden ilosanomaa Suomessa.