Julkaistu 1 kommentti

Opas binderin käyttöön ja huoltoon

Olet siis hankkinut binderin, onneksi olkoon!

Binder on kompressioalusvaate, joten sen käytöstä ja huollosta on hyvä tietää muutamia perusasioita oman hyvinvoinnin ja binderin pitkäikäisyyden takaamiseksi.

1. Käytä aina oikean kokoista binderia

Binder tulee aina valita omien mittojen mukaan halutun tuloksen ja turvallisuuden vuoksi. Liian pieni binder on terveysriski! Voit lukea lisää binderin valinnasta aiemmasta blogimerkinnästämme.

Binder toimii kompressoimalla rintakehää. Rintakehän alueella sijaitsee rintojen lisäksi kuitenkin myös tärkeitä elimiä, kuten keuhkot. Liian pieni binder voi pahimmillaan aiheuttaa terveyshaittoja. Oikean kokoinen binder tuntuu yllä napakalta, muttei epämukavalta. Selän ja käsien tulee kyetä normaaliin liikkeeseen.

Älä koskaan bindaa omatekoisilla bindereilla (ellet todella tiedä, mitä olet tekemässä), sideharsolla tai teipillä. Rinnat on mahdollista teipata kainaloihin turvallisesti, mihin tulemme palaamaan tulevassa blogipostauksessa, mutta tällöin teippiä käytetään vain lyhyissä pätkissä kyljissä. Teippiä ei koskaan saa kiertää koko rintakehän ympäri!

Drakekin tietää, miten bindataan turvallisesti. Kuva: @lgbtnuoret

2. Älä käytä binderiä yhtäjakoisesti yli 8 tuntia

Koska binder kompressoi rintakehää, pitkään jatkuva yhtäjaksoinen käyttö voi johtaa ihoärsytykseen, hengenahdistukseen, selkäkipuihin tai tilapäiseen nesteen kertymiseen keuhkoihin. Binderia ei tule käyttää yhtäjaksoisesti yli 8 tuntia kerralla! Jos koet voimakasta kipua, hengitysvaikeuksia tai huonovointisuutta bindatessasi, riisu binder välittömästi. Riisuttuasi binderin on hyvä yskäistä muutaman kerran voimakkaasti, jotta mahdollinen keuhkoihin kerääntynyt neste irtoaa.

Ethän myöskään koskaan nuku binder ylläsi. Kehosi tarvitsee lepoa myös bindaukselta. Urheillessa tulisi välttää tavallisen binderin käyttöä. Kevyt liikunta oman voinnin puitteissa ei ole haitallista, mutta raskaaseen liikuntaan urheiluliivit tai erityisesti urheilua varten suunniteltu binder ovat suositeltavia. Myös uimista varten on erityisesti siihen suunniteltuja bindereita.

Voi ei, arkistokuvatyyppi käytti binderia liian pitkään ja sai selkäkivut riesakseen.

3. Pese binderisi säännöllisesti

Binder on alusvaate, joka on jatkuvassa lähikosketuksessa ihoon. Se kerää siis itseensä jonkin verran hikeä ja kuollutta ihosolukkoa päivän mittaan. Likainen binder voi aiheuttaa ihoärsytystä, joten säännöllinen huolto ja puhdistaminen on tarpeen. Ideaalitilanteessa olisi hyvä omistaa kaksi tai useampi binderia, mutta hyvällä hoidolla yhdelläkin pärjää pitkälle.

Binderin voi pestä käsin iltaisin ja asettaa sen kuivumaan seuraavaa aamua varten. Tämän lisäksi säännöllinen hellävarainen konepesu on suositeltavaa. Noudata aina pesuohjeita, jotta binderin koko ja elastisuus säilyvät ennallaan. Käytä pesupussia etenkin, mikäli binderissasi on hakaset, vetoketju tai tarranauha.

Jotkut binderit keräävät itseensä nukkaa. Erityisesti tämä näkyy, jos käytät binderia tummempia vaatteita. Olen itse todennut hyväksi ratkaisuksi puhdistaa binder nukasta käytön jälkeen ennen pesua teippirullalla päivittäin.

4. Kuuntele kehoasi!

Loppujen lopuksi paras nyrkkisääntö on kuunnella omaa vointia. Keho osaa onneksi yleensä ilmoittaa, mikäli jokin aiheuttaa sille liiallista rasitusta tai stressiä. Jos niskasi ovat jatkuvasti kipeät, saattaa binderisi olla liian pieni, tai käytät sitä kenties liian pitkiä aikoja kerralla. Kokeilemalla oppii tuntemaan oman kehonsa rajat.

Seuraavassa kirjoituksessa tutustumme packereiden maailmaan. Otamme ilolla vastaan myös juuri sinua kiinnostavia juttuideoita! Aihetta voi ehdottaa vaikka kommenttikentässä alla.

1 ajatus kohteelle “Opas binderin käyttöön ja huoltoon

  1. Haluaisin binderin koska no oon trans mut en tiiä suostuuko äiti ostaa mulle sitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *